logo


De budgetcoach - voor particulieren

lege-portemonnee

“U heeft net de aanmaning van de maandelijkse huur voldaan, maar dan blijkt de energierekening ook nog niet betaald. En er ligt ook nog de telefoon- rekening van de vorige maand... Het ene gat wordt met het andere gedicht, maar de rekeningen blijven komen….”

“Elke maand moesten de vaste lasten zoals huur, stroom, water en de zorgverzekering worden betaald. Soms zijn er omstandigheden waardoor dit niet lukt. Maar wat u hieraan kunt doen, weet u niet. U heeft geen overzicht meer...”

Als u merkt dat u steeds vaker of maandelijks geld tekort komt om al uw rekeningen op tijd betalen, is het raadzaam om de hulp in te roepen van een budgetcoach. Vooral als er steeds weer een nieuwe betalingsachterstand ontstaat. Het is belangrijk om verdere problemen met aanmaningen, een incassobureau of deurwaarder te voorkomen.

Orde op zaken

De budgetcoach stelt samen met u weer orde op zaken en voorkomt zo een financiële chaos. Er wordt een thuis-administratie opgezet met daarin een overzicht per maand en voor het gehele jaar. U houdt zelf de controle over uw geld en maakt in overleg met de budgetcoach de juiste beslissingen. Ook kijkt de budgetcoach naar de mogelijkheden zoals zorgtoeslag, huurtoeslag en andere belastingzaken. Indien nodig kan de budgetcoach u ook doorverwijzen naar schuldhulpverlenende organisaties.

Samen met de budgetcoach doorloopt u een traject van drie sessies om alles inzichtelijk te maken. De totale tijdsduur is ongeveer tien uur. Ook is het mogelijk om een korter traject te kiezen voor alleen het opzetten van een thuis-administratie. In twee sessies kan dit worden opgezet, de duur is circa zes uur.