logo


De budgetcoach - voor instellingen

cheque (12K)

Als er binnen uw vereniging behoefte is aan informatie over onderwerpen als omgaan met geld of budgetbeheersing, kan de budgetcoach hier voorlichting over geven. Dit kan middels een presentatie of (terugkerend) spreekuur in bijvoorbeeld de moskee, kerk of vereniging.

Woningbouwvereniging

Uit onderzoek blijkt dat er binnen elke woningbouwvereniging een groep bewoners is die regelmatig te laat is met het voldoen van de huur. Deze groep heeft te maken met afbetalingsregelingen of incassomaatregelen. Slechts enkelen van hen kunnen terecht bij een schuldhulporganisatie terwijl zij wťl behoefte hebben aan begeleiding in de financiŽle situatie.

De inzet van een budgetcoach heeft een preventieve werking. Hij kan deze groep huurders helpen om grotere betaalachterstanden te voorkomen. De budgetcoaching richt zich vooral op het aanleren van budgetvaardigheden zodat men beter omgaat met het beschikbare inkomen. Het opzetten van een overzichtelijke thuis-administratie is hier een belangrijk onderdeel van.

De inzet van een budgetcoach kan op verschillende manieren. Naast een individuele aanpak is het ook mogelijk om in kleine groepen een workshop te geven of een (maandelijks) spreekuur te houden.